Go Back   Aural Moon - Progressive Rock Discussion > Prog Rock Discussion > General Discussion/Prog News
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-02-2001, 01:52 PM
Powerslave's Avatar
Powerslave Powerslave is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: Minneapolis, MN
Posts: 94
Send a message via Yahoo to Powerslave
Angry New server

Is it just me, or has the new server frequently been skipping and cutting out on a daily basis since last weekend? I've experienced unavailability with both the Live365 and Live.Str3am webcasts. Anyone else having the same problems?

__________________
Powerslave
Reply With Quote
  #2  
Old 08-02-2001, 04:13 PM
Avian's Avatar
Avian(Admin) Avian is offline
Owner Emeritus
 
Join Date: May 2001
Location: Yellow Springs, OH, USA
Posts: 819
Send a message via ICQ to Avian Send a message via AIM to Avian Send a message via Yahoo to Avian
It's not the new server - it's the internet connection to the station's stream generator. It's a simple cable modem that is subject to go out at any point - we go through periods of terrible connectivity, and days of perfect connections. I would love to find someone willing to colocate this server at an ISP, so that it would have a good, straight connection to the shoutcast server.

Today, however, I think the station just crashed. It'll be back up soon,

Avian
Reply With Quote
  #3  
Old 08-02-2001, 05:14 PM
Avian's Avatar
Avian(Admin) Avian is offline
Owner Emeritus
 
Join Date: May 2001
Location: Yellow Springs, OH, USA
Posts: 819
Send a message via ICQ to Avian Send a message via AIM to Avian Send a message via Yahoo to Avian
Today's outage was actually cable modem related. According to teh cable company there was a bad node.

Still looking for a colocation offer! :-)

Avian
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2001, 08:24 AM
Powerslave's Avatar
Powerslave Powerslave is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: Minneapolis, MN
Posts: 94
Send a message via Yahoo to Powerslave
Smile bad nodes...

I know all about the bad nodes. I recently switched my own Qwest DSL connection to an AT&T Cable one. Qwest constantly had bad nodes and routers that would bring our service to a screeching halt. I sympathize completely and wish you good luck.
__________________
Powerslave
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:32 PM.